Unutrašnja vrata od materijala na bazi drveta

unutrasnja-vrata-nikon

UNUTRAŠNJA VRATA OD MATERIJALA NA BAZI DRVETA

Drvo je jedan od najcešce korišcenih materijala za izradu unutrašnjih vrata. Trajnost vrata od materijala na bazi drveta je vrlo visoka. Najcešce se koristi puno drvo, zatim furnir, iverica, lamelirano drvo. U upotrebi je i termo-tretirano drvo koje ima brojne prednosti. Drvo se smatra odlicnim toplotnim i zvucnim izolatorom.

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA SU PRILAGODLJIVA SVIM TRENDOVIMA

Materijali na bazi drveta imaju niz prednosti u odnosu na ostale materijale za izradu unutrašnjih vrata. Na prvom mestu rec je o prirodnom materijalu, u ekološkom smislu potpuno cistom, izvanredno prilagodljivom za kombinovanje sa drugim materijalima. Unutrašnja vrata izradena od drveta dace toplinu svakom domu. Ona se uklapaju u sve modne trendove, uvek su aktuelna. Puno drvo nosi sa sobom notu luksuza i elegancije. Unutrašnja vrata od drveta odgovarace kako tradicionalnom, tako i savremenom uredenju enterijera. Drvena unutrašnja vrata mogu trajati i više decenija ukoliko se pravilno održavaju.

HRASTOVO DRVO JE NAJBOLJI MATERIJAL ZA UNUTRAŠNJA VRATA

Za izradu unitrašnjih vrata koriste se razlicite vrste drvnih materijala. Najcešce su to hrastovo, bukovo kao i drvo jasena i trešnje. Koristi se takode i drvo jele, smreke i bora. Hrast je svakako najotporniji i najpostojaniji materijal koji se koristi za izradu unutrašnjih vrata.<br /> Na drvnom materijalu za unutrašnja vrata ne sme biti grešaka poput velike zakošenosti žice i cvorova, jer ce u suprotnom doci do umanjenja mehanickih svojstava. Kvalitet materijala za unutrašnja vrata je standardom definisan. Sadržaj vlage u veštacki osušenom drvetu treba da se krece od osam do deset procenata. To je vrlo važno kako prilikom prerade derveta i kasnije tokom korišcenja unutrašnjih vrata ne bi došlo do naknadnog sušenja, krivljenja i stvaranja pukotina.

UNUTRAŠNJA VRATA – SPOLJAŠNJI IZGLED

Završna obrada daje vratima konacni izgled površine i boje. Za površinsku obradu se koriste poliuretanski i vodeni lakovi i bajcevi. Možete izabrati unutrašnja vrata tretirana lakovima bez sjaja, sa mat površinom, ili lakovima koji imaju odredeni procenat sjaja, koji ide do devedeset procenata kod unutrašnjih vrata sa visokim sjajem. Važno je da se oblik, dizajn, boja i sjajnost površine unutrašnjih vrata uklapaju u ostatak enterijera u kuci, stanu ili poslovnom prostoru.<br />Kod nas možete pronaci unutrašnja vrata od drveta najsavremenijeg dizajna, najrazlicitijih boja sa najboljim odnosom cene i kvaliteta. Neka Vaš izbor unutrašnjih vrata budu nikon vrata izradena od materijala na bazi drveta.
Share this post